9. desember, 2011

Krydret rekesuppe

Kraft fra rekeskall passer ypperlig til supper og sauser.
Her finner du flere oppskrifter

4 porsjoner
400 g reker (urensa)
2 ss tomatpurè
1 stk fennikel
½ løk
2 tomater
½ purre
1 l vann
1 kv koriander

Rens rekene, fres skallet i en kjele, tilsett tomatpurè, finhakket fennikel, løk og purre og slå på vatten. Kokest i 5-7 minutter. Lag et snitt på toppen av tomatene, dypp dem i kokende vann så i kaldt, dra av skinnet. Del tomatene i 4 og ta ut kjernen. Strø litt sukker, salt og pepper på de flådde tomatene. Skall og steiner brukes i suppa. Når suppa er ferdig kokt tilsettes koriander. La det trekke et par minutter. Sil suppa. Server med reker og marinert tomat.

Kilde: Brimi
Foto: Døla-Bilde, Bårdløkken

Legg igjen en kommentar