27. april, 2010

Dampede blåskjell

Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.
Her finner du flere oppskrifter


1-2 pers.

1 kg blåskjell
3-4 hvitløksfedd, finhakket
1/2 løk eller 2 sjalottløk, finhakket
1 1/2 dl hvitvin
1 ss olivenolje

Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stor kjele.Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg.

Dryss gjerne litt hakket persille over. Server straks.

Kilde: Frokost TV
Foto: Klikk.no

2 Kommentarer

  • Svoger Kjell mai 25, 2010

    Her er den belgiske varianten: Gjør som du har beskrevet, men bruk grovhakket løk. I tillegg har du i et par-3 stilker med grovhakket stangseller (med blader og alt). Hvitvinen er ikke nødvendig, smaken blir god nok med vann. Og belgierene spiser pommes frites med majones til. Belgiske restauranter med respekt for seg selv serverer 1,2 kg skjell per person.

    Svar
    • Lisbeth mai 25, 2010

      Hei Kjell
      Hmmm. Pommes frites står jeg over, men resten høres godt ut 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar