27. april, 2010

Løksuppe

Løksuppe er både billig og godt. Her finner du flere oppskrifter


4 mellomstore løk
1 ts sukker
4 hvitløkfedd, finhakket
2 ss hakket timian
4 dl hvitvin
1 l god brun kraft eller buljong
ca. 50 g smør
salt og pepper

1 stor baguette eller 4 skiver fint brød
hvitløkssmør, kan sløyfes
ost etter ønske

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Smelt smøret i en kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian, og fres videre under stadig omrøring til løken er gyllen. Tilsett vin og kraft. La suppen småkoke i ca. 25 minutter og smak den til med salt og pepper.

Del baguetten først i to og så på langs. Smør hver del med hvitløksmør og toast dem under grillen til de er gylne og sprø. Dekk toastene med ost og gratiner under grillen. Serveres ved siden av suppen.

Kilde: Frokost TV
Bilde: klikk.no

Legg igjen en kommentar