27. april, 2010

Thai reker

Rens rekene, skjær paprika i strimler. Varm olje og smør i stekepannen, tilsett knust hvitløk og paprika, surr alt 2 – 3 min. Tilsett tomater (med saften fra boksen) og chili saus.

4 personer (Kan ikke fryses)
400 gr. ferdigrensede reker
eller
1 kg ferske (evnt. frosne)
2 – 3 ss olje
2 – 3 ss smør
½ – 1 ss Karri (utenlandsk)
2- 3 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1-2 bokser skrellede tomater (ca 600 –700 gram)
1 dl fløte
¼ dl Chili saus
*salt, pepper (evnt. Cayenne), paprikapulver og finklippet persille

Rens rekene, skjær paprika i strimler. Varm olje og smør i stekepannen, tilsett knust hvitløk og paprika, surr alt 2 – 3 min.
Tilsett tomater (med saften fra boksen) og chili saus. La sausen små koke i ca 5 min. over nokså svak varme. Tilsett fløte og *smak til med salt, pepper og paprikapulver. Varm opp og tilsett rekene. Skal ikke kokes etter at rekene er tilsatt. Dryss finklippet persille over retten når den serveres.

Serveres ned varm pariserloff og ris.

Kilde: Godteridama i Gamlebyen, Fredrikstad
Foto: matoppskrifter123.no

2 Kommentarer

  • Christine Lorentzen-Styr juni 12, 2014

    Hei
    Just samme oppskrift fikk jeg servert hos en venninne i Oslo en gang på -80 tallet.
    har laget retten mange ganger siden da og skal lage den igjen i kveld.
    Mvh Ch

    Svar
    • lisbeth juni 13, 2014

      Knallgod og lettvidt å lage 🙂
      Regner med at det ble en suksess i går også.

      Mvh
      TA RORET KJERRING
      Lisbeth

      Svar

Legg igjen en kommentar