1. juli, 2011

Tøft å kjøpe en stor flott bruktbåt, usett

Nå er vår 34 fots Beneteau Swift Trawler solgt. Alice er blitt Mathilde. Det var vemodig, men jeg føler båten har fått noen verdige eiere.


Selv hadde jeg nok ikke kjøpt en bruktbåt uten å tatt en befaring først, men jeg tror ikke Tone og Geir har angret et sekund. Dem vil sikkert kose seg like mye i båten som vi gjorde.

Selv får vi vår nye Nimbus 27 S levert i løpet av neste uke. Som den observante leser du er, har du sikkert observert at vi går noen fot ned. En Nimbus 27 er nok en båt som passer vårt bruk bedre.

Beneteauen ble som en hytte på sjøen. Med sine fire meter i bredde og stor takhøyde overalt i båten, ble det en romselig båt.

Vi trenger bare en overnattingsbåt i ny og ne. Og det egner Nimbusen seg absolutt til. Vi skal nok få noen fine turer med den også 🙂

Her kan dere følge SMS kommunikasjonen mellom Geir og meg

Hei Geir
Det er jeg som skal frakte båten ned til dere i Bergen. Jeg skal fly hjem igjen og lurer på hvor lang tid dere vil ha på gjennomgang av båten?
Mvh Lisbeth

Hei Lisbeth!
Så for meg at vi tok en gjennomgang av de «vitale» funksjonene ved kai, også en liten prøvetur etterpå. Jeg og svigerfar reiser til Bergen fredag kveld sånn at vi er klare relativt tidlig lørdag morgen. F.eks. halv ni/ni tiden. Ser for meg at vi bruker et par timer før vi setter kursen sørover, men det er vel strengt tatt du som vet hvor lang tid vi behøver… Håper dere får en fin tur – vi gleder oss veldig til å feriere i ny båt.
Mvh Geir

God morgen Geir.
På grunn av at værmeldingen meldte økende vindstyrke over Stadt utover uka, valgte vi å starte turen 2 dager tidligere. Nå har vi passert både Hustadvika og Stadt. Turen over disse havstrekningene gikk kjempebra. Båten takler bølger og dønninger veldig bra og vi storkoser oss i båten både i fart og ved kai. Nå skal vi bare tøffe på lav fart og nyte vår vakre kyst. Og få med oss flest mulig perler før vi møter dere i Vågen kl. 9 på lørdag. Vi setter av god tid til dere. Håper dere blir like glad i båten som meg.
Mvh Lisbeth

Hei Lisbeth,
tenkte på dere når hurtigruta nærmet seg Trondheim. Jeg snakket med Karianne på fredag og hun fortalte at dere var klare til å dra. Blir utrolig spennende å se båten for første gang i Bergen…(er nok ikke mange som kjøper en sånn båt usett). Hva trenger vi å ta med oss av sengetøy o.l.? Regner med at det blir en overnatting på turen til Stavanger. Ikke det store sommerværet enda, men det snur vel til helga. Snakkes Geir

Hei Geir
Sengetøy med laken, putevar og dynetrekk følger med. Vi ligger i deres sengetøy, men jeg har med 2 ekstra dynetrekk, 2 ekstra laken og 2 ekstra putevar. Men jeg ser at begge lakene er enkelt laken. Vil dere ha hver deres lugar, kan det være lurt å ta med et dobbelt laken. Selv om vi har brukt båten mye er den ikke mye slitt. Men det vises jo at den er brukt, selv om ny båt lukta sitter fremdeles i. Dere har sikkert vært inne i en tilsvarende båt eller tittet mye i brosjyrer og nett. Slik at dere vet hvordan båten er innredet og utstyrt. Det er bare å glede seg.
Lisbeth

Hei Geir
Nå er vi kommet over Sognesjøen og da er veien videre innaskjærs. Kjørte utaskjærs et stykke i dag, via Kinna. Fikk noen store dønninger/bølger, men Alice/Mathilde mestret bølgene bra. Regner med å kjøre ned til Bergensområdet i morgen. Sjekket flybilletter i går, hadde valget mellom hjemreise kl. 13.25 til ca 500 kroner eller vente å få en billett til ca 2000. Vi tok de til 500. Ergo kan vi få litt knapp tid på lørdag. Dere er hjertelig velkommen om bord på fredag kveld for en gjennomgang og befaring. Eller tidligere på lørdag morgen, om det passere bedre. Hører fra deg.
Mvh Lisbeth

Heisann, høres ut som et klokt valg. Vi hadde jo uansett håpet på å forlate Bergen i 12 tiden. Nå er det meldt stiv kuling på lørdag, så det kan jo bli godt å komme avgårde litt tidlig. Vi kommer gjerne om bord fredag kveld hvis det ikke blir forsinkelser på flyet fra Sola.
Hilsen Geir

Hei Geir
Nå har jeg ankommet Bergen. Har hatt en fantastisk tur. Har sittet ute og kjørt hele veien fra Trondheim/Hellandsjøen. Båten er like hel og vi er påskebrun i fjeset, men fremdeles blek på kroppen.
Skip ohoi og en ramsalt klem fra Lisbeth m/sønn

Så flott! Vi har akkurat planlagt ruta fra Bergen til Stavanger, men værmeldingen er ikke mye å skryte av. Ser ut til at vi får en uke med sammenhengende regnvær, men heldigvis ikke noe særlig vind på lørdag. Flyet vårt går fra Sola kl 20:15 og lander 20:55 på Flesland. Hvis vi tar en taxi inn til byen bør vi være der ca kvart på ti. Hvor ligger dere forresten? Vi kan komme rett til båten, hvis flyet er i rute. Og uansett kan vi gjerne komme litt tidligere på lørdag, hvis det er behov for det. Dere har vel behov for å dra fra byen senest kl 12:00, og det bør jo være problemfritt. Skulle gjerne ha kommet før, men må dessverre jobbe i morgen og fredag. Er relativt klar for overtakelse nå 🙂
Mvh Geir

Velkommen om bord når som helst på fredag kveld. Om dere blir forsinket er ikke det noe problem for meg. Vi ligger innerst i Vågen. Gled deg/dere til å få en fantastisk båt.
Lisbeth

Hei Lisbeth
Nå sitter vi på flybussen på vie til Vågen. Regner med å være der om ca 25 minutter – er dere i båten?
Geir

Jeg er like i nærheten. Har vært å spist. Er ferdig nå. Skal bare betale. Vi møtes der nede, båten ligger. Innerst i Vågen. Vi sees!
Sitat: TA RORET KJERRINGA

Mathilde har kommet hjem. Turen (og båten) gikk som en drøm 🙂
Geir

Flott, Geir Kos dere med båten. Jeg er sikker på at dere får mange flotte opplevelser med Mathilde. God sommer! Hører gjerne fra dere igjen.
Mvh Lisbeth

Gratulere med ny båt og det er godt å høre at Mathilde er kommet vel i havn. Jeg har vært i bakgrunnen rundt båt levering i full visshet om at Lisbeth har full kontroll, men bare ta kontakt med meg dersom du lurer på noe. Jeg har kanskje litt mer peiling på det tekniske uten forkleining for Lisbeth’s båtkunnskap. Ønsker dere en god sommer og mange gleder med båten deres.
Sitat. Mannen min

Og her går vel kommunikasjonen over til mannen min igjen. Men jeg håper på å få høre fra Mathilde og hennes mannskap igjen.

Ønsker dere alle en god sommer!

Legg igjen en kommentar