25. august, 2011

Det lille ekstra til båten

La oss forutsette at all standardutrustning er på plass. Her kommer noe du kan ha nytte og glede av.


LED-lamper
Nå kan du lyse opp alle de mørke krokene i båten uten å trekke ledninger. Små LED lys drevet med AA-batterier er effektive til bruk der du trenger lys en gang i blant.

Lyslist

Der du lett kan hente frem strøm, kan du montere en forseggjort, bitteliten lyslist. Den gir godt lys, samtidig som den er dekorativ.

Holder til lommelykt
Lommelykten skal alltid befinne seg på en strategisk, fast plass. Ha i tillegg lader på samme sted. Det betyr at en god lyskilde alltid er tilgjengelig.

Glassholder

Det kan være en prøvelse å frakte med seg finere glass i båten. Heng dem opp i taket med ”knusefri” avstand til hverandre. Da frigjør du plass i skapene dine.

Vannkoker
Litt varmt vann til pulverkaffen eller tekoppen skal alltid være tilgjengelig. Bruk en liten 12 volts vannkoker. Mye mindre styr enn å tenne opp det spritapparatet eller gassblusset for noen små desiliter med vann.

Cobb grill og wok
En hendig og bærbar grill som er lett å tenne opp. Grillen blir ikke varm utenpå, og er derfor både barnevennlig og lett å flytte på selv om den er påtent. Med denne grillen kan du grille, woke, bake og dampe maten. Du kan passere en kasserolle på gitteret og koke for eksempel ris eller poteter.

Sammenleggbar veske
Kurver og vesker tar stor plass. Velg noen som kan foldes sammen til en flat gjenstand. Lett å stuve bort, enkel å ta i bruk.

Sammenleggbar sykkel
Med denne kan du dra på oppdagelsesferd på fredelige øyer eller oppsøk mer urbane strøk. Min sykkel har aluminiumsramme, pedalbrems, håndbrems og 3 gir. Vekt 12,9 kg. Når jeg ikke bruker den pakker jeg den ned i en bag. Sammenslåtte mål er L: 80, H: 65, B: 30. Når jeg skal på piknik eller skal handle setter jeg på min sammenleggbare sykkelkurv.

Kjøle/Fryseboks m/kompressor
Idèell for båtliv. Temperaturen kan stilles inn for hver grad mellom +10 og -18 grader.

Termoeletrisk kjøleboks
Kjøleboksen er godt isolert slik at den kjøler selv lenge etter at strømtilførselen er brutt. Kjøler helt opp til 20 grader lavere enn utetemperaturen.  Bagen har behagelig bæresele for enkel transport.

Vannkikkert

Kanskje ikke øverst på ønskelisten, men den er god å ha om verdigjenstander faller i vannet. Her finnes sammenleggbare, som ikke tar store plassen.

Firkantet stekepanne
Liten firkantet stekepanne gjør det mulig å steke/koke flere ting på en gang-. En tradisjonell, stor og rund stekepanne tar så mye plass at bare ett bluss kan benyttes av gangen.

PAL Radio
PAL-radio kjekt å ha. Enkel å ta med seg inn i lugaren. eller på land, for den går også på batterier. Har svært god lydkvalitet.

Gasstenner
Glem fuktige fyrstikker. Ha en god gasstenner. Den er lett å bruke, og du slipper å brenne fingertuppene hver gang det lille telyset i bunnen av holderen skal tennes.

Hengekrok
Tauverk har det best hengende. De tørker bedre og de er enklere å få tak i. Enkle hengekroker til å feste i rekka er effektive til tauverket.

Plugger
Lett tilgjengelige plugger i forskjellige størrelser er viktig. De konete pluggene kan raskt kjøres fast i en ødelagt skroggjennomføring eller enden på en slange. Den simle med enkle enheten kan redde deg fra katastrofen, vel og merke om du vet hvor om bord den befinner seg.

Kartplotterlås

Å gå fra en kostbar kartplotter kan være en risikosport. Nå kan den enkelt og greit låses og gjøres lite attraktiv for de langfingrede.

Bladholder:
Blader og aviser har en lei tendens til å flyte omkring. Stapp dem i en dertil egnet bladholder. Alt som kan ryddes eller stuves om bord er et pluss.

Matter og tepper
Sklifrie matter og løpere gjør det lunt og trivelig innendørs på regntunge og kalde dager.

Pøs
En god pøs er ikke det samme som en vaskebøtte. Skal du ha glede av å hente vann i den, må den være såpass tung at den straks synker. Massiv gummi, med en påmontert krok og godt tau er å anbefale.

Lys på dørken

Et ledlys i en opphøyet tråkkekant markerer trapper og nivåforskjeller. Du merker forhøydningen med foten og passer på neste steg. Lys gjør den sikrere i mørke og skumring.

Værstasjon

En enkel elektronisk værstasjon gir deg alle de informasjoner du trenger om temperatur, luftfuktighet

Gassovn
Tropenatten er ikke alltid der. Kalde kvelder kan kompenseres med en bærbar, enkel gassovn. Ikke støyer den og rask varm blir den.

Kilde:Amund Rich. Løken Flak AS og CoastKey

2 Kommentarer

  • newport 100s mai 19, 2014

    Loved the bag. It smells horribly however the quality is right, I’d buy again. Thanks.Beautiful handbag, loved, came perfectly packed, identical photo.

    Svar
    • lisbeth mai 20, 2014

      🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar