26. april, 2010

Knekkebrød

Hjemmelagede knekkebrød er lett å lage og knallgodt med brunost på. Godt til frokost, men passer også perfekt til ettermiddagskaffen.
Her finner du flere oppskrifter

2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl grov rug (sammalt)
4 dl store havregryn
6 dl vann
1 ts salt

Rør godt – la svelle i 15 minutter. Fordel røren på 2 smurte plater. Klem ut til hele platen er fylt. Del i 4 x 4 ruter med en slikkepott o.l. Stekes i varmluftovn i ca 45 minutter. Pass på mot slutten slik at den ikke blir svidd.

170 grader – bytt plass etter halv tid.

Tips: Bruk matpapir til å klemme deigen utover platen med og ikke stek knekkebrødene for lenge. De er best når de er gylden og ikke mørkebrun.

Kilde: Min venninne Berit som har fått oppskriften fra sine venner Inger og Pål
Bilde: TV2 Underholdning

Legg igjen en kommentar