Panna Cotta
Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med bringebærsaus, da blir den litt syrlig og ennå bedre.
Her finner du flere oppskrifter
6 personer
Ingredienser
- 6 stk. gelatinplater
- 1 stk. vaniljestang
- 7 ½ dl kremfløte
- 100 g sukker
Bringebærsaus:
- 1 pk. frosne bringebær
- 100 g melis
- 2 ss sitronsaft
Slik gjør du:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering.
godt
🙂