Ostekake a la tante June
Dette er favorittkaka til mine barn
Her finner du flere oppskrifter
Bunn:
1 stor pakke digerstive kjeks
Smøremykt margarin
Kjeksen knuses til ”ørkensand”
Margarinen knaes inn.
Har du for lite margarin blir bunnen ryen.
Har du for mye margarin, blir bunnen kvalm.
Tips:
Ta i litt av gangen. Du har nok margarin når du klarer å lage løse ”sandballer” av mesteparten av kjeksen.
Ha blandingen i en form og trykk det sammen til en jevn bunn.
Ostefyll:
2,5 dl fløte (piskes stiv)
2 pk Gourmet Naturell
3 dl rømme
113 g melis
2 ts vaniljesukker
1 pk sitrongele (halvt m/vann)
Bland alt unntatt sitrongele til en glatt røre. Følg oppskriften på sitrongelepakken (halvt m/vann). Når den er halvkald, røres litt inn av gangen.
Settes på et kaldt sted for å stivne.
Liker du sterk sitronsmak, tar du alt oppi. Du kan også bruke en pakke sitrongele til (halvt m/vann) og legge dette på toppen av kaka som et lokk, etter at kaka er stivnet. Vil du ha kaka litt mildere tar du ikke oppi all gelen.
Kan pyntes med frisk frukt av ulike slag eller bare en kvast sitronmelisse.
Ulike bær-sauser er godt til.
Tips til pynting av kaka: Kakefesten
Kilde: Min tante June
Foto: Kakefesten
Hei! Maken til god kake. Denne må dere bare smake på. Skal lage en til til min 70-årsdag 3. oktober. Gleder meg. Snakkes.
Mvh.
Unni Sandberg
Hyggelig at du likte tante June’s ostekake Unni og gratulere med dagen. Hipp, hipp hurra!
Hei
denne har jeg lyst til å prøve å lage.. men litt usikker på hva du mener med å «røre litt inn i gangen av halvkald gele»? rør inn i sammen med krem/ost/rømme eller?
Jepp! Gelen skal oppi krem/ost/rømme blandingen. Lykke til! Du og dine gjester vil komme til å elske kaken.
Med beste hilsen
TA RORET KJERRING