6. juli, 2010

På Cornelius fikk Inger kokkelere

Onsdag forsov vi oss. Flagget var oppe som vanlig klokken 8:00 (takket være Bente), men vi alle våknet først klokken 11.00. Regn, frokost, sette kurs for neste oppdrag og lette anker. Bunkring på en skitten og urolig brygge, men butikken var utmerket med god orden og friske grønnsaker. Båten måtte vi vaske før vi kastet loss.

Neste stopp ble Cornelius ute i fjorden.


En fantastisk gjestfri sjømatrestaurant. Her fikk vi en hyggelig mottagelse og jeg fikk anledning til å delta som kokk på kjøkkenet for å tilberede suppe og diverse skaldyrretter.

Kjøkkensjefen Joacim og kokk Lukas la alt til rette for meg. Dette var en spennende og lærerik utfordring for en opprinnelig landkrabbe som ikke har smakt østers og kråkeboller før.

Vi plukket ut råvarene O skjell, hummer, hjerteskjell, kråkeboller og østers i akvariet, sjekket at alle var levende.

Inne på kjøkkenet ble jeg møtt av hjelpsomme kokker og nye utfordringer. Skaldyrsuppe og røyka o skjell, grillede hummer og sjøkreps.

Deretter gikk turen til en utrolig vinkjeller hvor vi fikk hjelp av Fredrik til å velge ut riktig vin. Det ble en Spatlets Rislinger, fra Mosel, 1996 med sødme, diesel og lærsmak til de røkte skaldyrene. Til suppe en Italiensk rødvin Valpolichella, 2008, Superiore.

Det ble et eksklusivt og velsmakende måltid i solnedgang og flotte omgivelser.

Tekst: Inger
Foto: Lisbeth

Legg igjen en kommentar