Broccolisalat som DU bare MÅ smake
Denne MÅ du bare prøve. Denne salaten er favorittsalaten til …. jeg nevner i fleng:
Jon Settemsdal og hele hans crew på seilbåten hans.
Sønnen min som hverken liker kokt eller rå broccoli, servert anderledes.
Ta roret kjerringa og hele hennes crew, på Ta roret kjerring båten.
Alle som har fått denne salaten servert hos meg har villet ha oppskriften.
Det er mange år siden jeg fikk besøk av Jon Settemsdal og hans crew. Jeg disket opp med grillet ytrefilet og broccolisalat. Enda snakker dem om dette måltidet. Her kan du lese om en snedig tilfeldighet.
Retten kan serveres alene eller sammen med for eksempel grillet/stekt kjøtt
2 store buketter broccoli
1 ½ dl rosiner
100 g tørkede pinjekjerner
1 stor rødløk
200 g bacon
Marinade:
1 ½ dl cream fraiche
¾ dl sukker
3 ts rødvinseddik
Litt salt
Bland hakket løk og rosiner, broccoli buketter. Pisk ingrediensene sammen og hell marinaden over. La det stå i 3 timer
Rist baconbiter og dryss over. Likeså med pinjenøtter
Kilde: Ta roret kjerring kokken Inger
Bilde: