22. oktober, 2010

Fiskepudding med reker og blomkål

Dette er en lettvint og god middagsrett.


Du trenger:
Blomkål
Fiskepudding
Reker
Tomater
Persille
Hvit pepper
Salt

Saus:
Hvetemel
Godt smør
Melk
Fløte

Tilbehør:
Poteter

Slik gjør du:
Blomkål al dente*. Det vil si at blomkålen skal være kokt så lenge at den er myk nok til å spises, men fast nok til å gi litt motstand når den tygges.

Lag hvit saus og putt fiskepudding biter oppi. Når du lager hvit saus er det lurt å ha en tykkbundet kjele. Smelt smøret og rør inn melet. Blandingen skal være glatt og ikke tørr før du sper i melka. Rør hele tiden og la det koke under omrøring i 7 minutter. Ha i en skvett fløte og kok opp. Ikke ha i salt før sausen er ferdigkokt.

Ha i fiskepuddingbitene og kok opp.

Smak til med salt og pepper. Husk at rekene også er salt. Rekene skal ikke kokes.

Servering:

Legg blomkålen på et fat og hell fiskepuddingen over. Pynt med tomatbiter, persille og pillede reker.

*) Al dente er et begrep som betegner konsistensen på pasta som fått riktig koketid. Uttrykket brukes tilsvarende for grønnsaker. Uttrykket «al dente» er italiensk og betyr «til tannen» eller «for tannen».

Legg igjen en kommentar