Fiskepudding med reker og blomkål
Du trenger:
Blomkål
Fiskepudding
Reker
Tomater
Persille
Hvit pepper
Salt
Saus:
Hvetemel
Godt smør
Melk
Fløte
Tilbehør:
Poteter
Slik gjør du:
Blomkål al dente*. Det vil si at blomkålen skal være kokt så lenge at den er myk nok til å spises, men fast nok til å gi litt motstand når den tygges.
Lag hvit saus og putt fiskepudding biter oppi. Når du lager hvit saus er det lurt å ha en tykkbundet kjele. Smelt smøret og rør inn melet. Blandingen skal være glatt og ikke tørr før du sper i melka. Rør hele tiden og la det koke under omrøring i 7 minutter. Ha i en skvett fløte og kok opp. Ikke ha i salt før sausen er ferdigkokt.
Ha i fiskepuddingbitene og kok opp.
Smak til med salt og pepper. Husk at rekene også er salt. Rekene skal ikke kokes.
Servering:
Legg blomkålen på et fat og hell fiskepuddingen over. Pynt med tomatbiter, persille og pillede reker.
*) Al dente er et begrep som betegner konsistensen på pasta som fått riktig koketid. Uttrykket brukes tilsvarende for grønnsaker. Uttrykket «al dente» er italiensk og betyr «til tannen» eller «for tannen».