5. januar, 2011

Hummer med smørsaus

Hummer bør spises mest mulig naturell. Kokt hummer med god smørsaus og brød til å dyppe i er nydelig.
Pass på at hummeren ikke blir overkokt.


4 porsjoner:

Ingredienser:
2 kg hummer
30 g sjalottløk
4 cl hvitvin
hvit pepper
1/2 dl kremfløte
160 g smør

Framgangsmåte:
Hvordan koke hummeren finner du her.

Legg den på ryggen mens den avkjøler.

Lag sausen ved å koke finhakket sjalottløk, vin og pepper. Kok den inn til du har en tredjepart av væsken igjen.

Tilsett fløten og kok opp på ny. Skru ned varmen.

Skjær smøret i små terninger. Tilsett dem i sausen mens du visper godt. Når smøret har jevnet seg med fløten, visper du inn 3-4 nye klumper. Fortsett til alt smøret er oppbrukt.

Fløte-smørblandingen skal være nær kokepunktet hele tiden mens smøret vispes inn, men må ikke koke.

Bon appétit!

Kilde:
Din Mat

Legg igjen en kommentar