9. januar, 2011

Kystgalleriet på Kvitsøy

Kystgalleriet kan du finne flotte smykker som er inspirert av havet og kysten både i farge, form og design. Har du ikke anledning til å dra ut til Kvisøy, kan du gå inn på www.kystgalleriet.no.

Sent på kvelden ankom vi Kvitsøy. Og på brygga stod gründer og designer Linda Tveteraas. Dagen etter ble vi invitert på kaffe, sveler og omvisning i verkstedet hennes.

Det var morsomt å se hvordan små glassbiter ble til lekre smykker og yndige figurer. Inspirasjonen til smykkene henter Linda fra dramatikken som ligger i når hav møter land, bevegelsene og fargespillet i naturen.

Kystsmykkene er håndlaget og Linda har valgt å bruke naturmaterialene stein, glass og sølv. Selv kjøpte jeg et glassfyr som var karakteristisk for Kvitsøy.

Glassfyret har vært med Ta Roret Kjerring båten fra Kvitsøy og opp til Stokkøya. Selv trodde jeg at en liten tynn glassfigur var veldig skjørt, derfor ble det godt passet på i begynnelsen. Men etter hvert slurvet jeg med å legge ned glassfyret under fart. Fyret bikket mange ganger, men er fremdeles like helt. Overrakende egentlig.

I tillegg til egne produkter, har Kystgalleriet et samarbeid med den prisbelønte polske designeren Jacek Ostrowski og det anerkjente tyske merke Bastian.

Kystgalleriet holder til i et eldre sjøhus i Ydstebøhavn. Det var en fornøyelse å gå rundt i det maritime galleriet å se på alle de flotte produktene. Linda har sans for det visuelle, dessuten lager hun knallgode sveler.

Galleriet er absolutt verdt et besøk.

Bilder fra Kystgalleriet på Kvitsøy

Faktaopplysninger:
Posisjon: 59°03′66 N 05°24′14 Ø
Kommune: Kvitsøy
Fylke: Rogaland
Webadresser: www.kystgalleriet.no

VÆRET

Linker:
Kystgalleriet
Visit Norway

Kilder:
Kvitsøy,-en perle vest av Stavanger
.
Arild’s hjemmeside

Legg igjen en kommentar