3. januar, 2015

Sitron- og timiankylling

Med frisk smørdampet purreløk, som gis et ørlite oppkok. Nydelig!


Til 2 personer:

2 store kyllinglår fra økologisk kylling
1 sitron
1 ss godt smør uten salt
1 ss god olivenolje
1 potte frisk timian
2-3 fedd hvitløk
Himalayasalt og pepper
50 g godt smør uten salt
1 stor purreløk eller 3 minipurre

Sett stekeovnen på 180 grader.
Tørk god av kyllinglårene. Om du har tid kan du marinere dem i sitronsaft en time før de skal stekes, men det er ikke nødvendig. Bruk en ildfast form og ha litt sitronsaft og 1 ss smør i bunnen.
Finhakk timian og hvitløk, men gjem noen timiankvister til pynt.
Gni kyllinglårene godt inn med timianblandingen og legg i formen.
Ha over salt og pepper.
Stek kyllingen midt i ovnen på 180 grader i ca. 45 min. Det er avhengig av hvor store de er, du ser når kjøttet begynner å slippe beina ytterst, da er de ferdige.
Skyll og tørk purre og skjær i skiver.
Kok opp en kjele med vann op putt purren oppi. La koke i 1 min. Hell av vannet.
Tilsett smøret og rør godt mens det dampes på svak varme.
Server med sitron og frisk timian.

Velbekomme!

Kilde: Spis Nyt Lev

Legg igjen en kommentar