Gulrotsuppe
Gulrotsuppe er en fyldig suppe med mye smak, sunn og ikke minst veldig fargerik. Her finner du flere oppskrifter
Porsjoner 4
Ingredienser
- 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
- 1 ½ kg gulrot
- 400 g potet
- 1 stk. løk
- 1 ss margarin eller olje til steking
- 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
- 1 dl kesam 1%
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- ½ stk. purre
Slik gjør du:
1. Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.
2. Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.
3. Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
4. Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
5. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.
PSST: Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.
Kilde: Matprat
Foto: Matprat