Hotte kjøttboller
Kjøttboller er elsket av både barn og voksne og forskjellige kulturer verden rundt. Du finner kjøttboller i Sverige, så vel som Tyrkia. Her er en sterk variant med fyldig tomatsaus, inspirert fra sydligere strøk.
Her finner du flere oppskrifter
2 personer
Ingredienser
Kjøttboller:
- 300 g kjøttdeig
- ¼ stk. finhakket løk
- ½ ts kajennepepper NB! Dette er sterkt!
- ½ ts malt ingefær
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 2 ss margarin til steking
Tomatsaus:
- 2 ss olivenolje
- 2 båt finhakket hvitløk
- ¼ stk. finhakket løk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 1 stk. kjøttbuljongterning
- 2 ts tørket oregano
- ½ ts sukker
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Slik gjør du:
Finn fram alle ingrediensene til kjøttbollene. Finhakk løken. Kna sammen alle ingrediensene i en bolle. Lag små kjøttboller. Smelt margarin i en stekepanne og stek kjøttbollene på middels varme i ca. 10 minutter.
Tomatsausen lager du ved å varme oljen i en stekepanne og tilsett finhakket hvitløk og løk. Stek løken på middels varme til den blir blank og myk. Løken skal ikke bli brun! Ha i hermetiske tomater, vann, buljong og oregano.
Demp varmen og la sausen koke uten lokk til den tykner, 10-15 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre smak blir det av tomatene. Tilsett sukker og rør rundt.
Smak til med salt og pepper.
Server kjøttbollene med tomatsausen og kokt ris eller pasta.