27. april, 2010

Hotte kjøttboller

Kjøttboller er elsket av både barn og voksne og forskjellige kulturer verden rundt. Du finner kjøttboller i Sverige, så vel som Tyrkia. Her er en sterk variant med fyldig tomatsaus, inspirert fra sydligere strøk.
Her finner du flere oppskrifter


2 personer

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 300 g kjøttdeig
  • ¼ stk. finhakket løk
  • ½ ts kajennepepper NB! Dette er sterkt!
  • ½ ts malt ingefær
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss margarin til steking

Tomatsaus:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • ¼ stk. finhakket løk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 ts tørket oregano
  • ½ ts sukker
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du:

Finn fram alle ingrediensene til kjøttbollene. Finhakk løken. Kna sammen alle ingrediensene i en bolle. Lag små kjøttboller. Smelt margarin i en stekepanne og stek kjøttbollene på middels varme i ca. 10 minutter.

Tomatsausen lager du ved å varme oljen i en stekepanne og tilsett finhakket hvitløk og løk. Stek løken på middels varme til den blir blank og myk. Løken skal ikke bli brun! Ha i hermetiske tomater, vann, buljong og oregano.

Demp varmen og la sausen koke uten lokk til den tykner, 10-15 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre smak blir det av tomatene. Tilsett sukker og rør rundt.

Smak til med salt og pepper.

Server kjøttbollene med tomatsausen og kokt ris eller pasta.

Kilde: Matprat
Foto: Matprat

Legg igjen en kommentar