Dampede blåskjell
Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.
Her finner du flere oppskrifter
1-2 pers.
1 kg blåskjell
3-4 hvitløksfedd, finhakket
1/2 løk eller 2 sjalottløk, finhakket
1 1/2 dl hvitvin
1 ss olivenolje
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres løk og hvitløk i olivenolje i en stor kjele.Tilsett blåskjell og hvitvin. Legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg.
Dryss gjerne litt hakket persille over. Server straks.
Kilde: Frokost TV
Foto: Klikk.no
Her er den belgiske varianten: Gjør som du har beskrevet, men bruk grovhakket løk. I tillegg har du i et par-3 stilker med grovhakket stangseller (med blader og alt). Hvitvinen er ikke nødvendig, smaken blir god nok med vann. Og belgierene spiser pommes frites med majones til. Belgiske restauranter med respekt for seg selv serverer 1,2 kg skjell per person.
Hei Kjell
Hmmm. Pommes frites står jeg over, men resten høres godt ut 🙂