27. april, 2010

Grillet kamskjell med gresskarpure

Ingredienser
Porsjoner: 2
2 store kamskjell (eller 4 mindre) – ferdig renset
1/4 gresskar
vann
sukker
eddik
1/3 gresskar
salt
pepper
gresskarfrø

Slik gjør du
Hvis du har hele skjell: Åpne og rens kamskjellene. Vi bruker bare den hvite muskelen her. Bruk en grillpanne med litt olje. Pensle musklene med olje og dryss med pepper og ev. salt. Stek dem raskt, ca 1 min på hver side.
NB. 1/4 gresskar renses og skjæres i små terninger. Legges i en lake av 1 del eddik, 2 deler sukker
og 3 deler vann. Får trekke natten over.
1/3 gresskar renses og deles i biter som får koke seg møre i lettsaltet vann. La rnene av. Ha bitene i en food processor og kjør til puré. Smak godt til med salt og pepper.
Gresskarfrø kokes opp i lettsaltet vann. La renne av og tørk dem i ovnen på lav temperatur.
Legges vakkert opp på varme tallerkener, gjerne sammen med litt småsalat.

Kilde: ICA
Foto: Bengt Wilson

Legg igjen en kommentar