5. januar, 2011

Hummer – en delikatesse

Skal du koke en levende hummer må du ha en stor kjele med masse vann, slik at det ikke slutter å koke når du hiver hummeren oppi.


Ha i nok salt, omtrent 35 g per liter vann (noen pleier også å ha i en flaske øl).

En hummer på ½ kilo skal kokes i 12 minutter.
En hummer på 1 kg skal kokes i 20 minutter.
En hummer på 1 ½ kilo i 25 minutter.

Ikke overkok hummeren. Velger du det største beistet, må den aldri koke lenger enn 20-25 minutter.

Ta den opp og legg den på ryggen til avkjøling. Slik beholdes saftigheten.

Syns du det er ekkelt å putte en levende hummer opp i fosskokende, saltet vann? Da kan du bedøve hummeren ved å legge den i kaldt vann og varme langsomt opp. Eller stikke en kniv bak øynene, slik at den er død før koking.

Hummer oppskrifter med tilbehør finner du her.
Kilde:
Din mat

Legg igjen en kommentar