26. april, 2010

Carpaccio av tropisk frukt

Dette er en litt annerledes carpaccio. I stedet for tynne skiver av kjøtt, bruker vi her tynne skiver av ananas og mango.
Her finner du flere oppsrifter

Carpaccio av ananas og mango

1 ananas
1 mango
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 potte frisk koriander
1/2 potte frisk peppermynte
1/2 lime
ca 10 g frisk ingefær
rips eller jordbær til pynt
kvernet sort pepper
4 kuler sitronsorbet

Del limen i biter, skrell og skjær ingefæren i tynne skiver. Kok opp sukker, vann, ingefær og lime.
La laken trekke i 30 minutter og avkjøl. Ha koriander og peppermynte i en blender, sil laken over og kjør det til en grønn saus.

Skjær skallet av ananasen og del den i to på langs. Fjern stilken, og kutt ananasen i tynne skiver. Del mangoen i to langs med steinen. Ta ut fruktkjøttet med en skje, og kutt det i tynne skiver.

Anrett ananas og mangoskiver på tallerkener. Krydre med kvernet sort pepper, et par omdreininger er nok. Dekk frukten med koriandersausen og pynt med rips. Server med sitronsorbet og krystallisert koriander hvis du vil.

Krystallisert koriander:
Dypp fine koranderblader i eggehvite og dekk dem med sukker. La bladene tørke minimum 1 time i romtemperatur.

Kilde: Frokost TV / Kokke-Lise / Lise Finckenhagen
Bilde: VG-listefeber

Legg igjen en kommentar