26. april, 2010

Crépes med appelsinmarmelade og vaniljekrem

En annerledes pannekake. En dessert som er like populær hos barna som de voksne. Her finner du flere oppskrifter


5 ss appelsinmarmelade (helst hjemmelaget)
1/2 l vaniljekrem (helst hjemmelaget)

1/2 l ferskpresset appelsinjuice, silt
60 g sukker
saft av 1/2 sitron
30 g usaltet smør

Créperøre:
3 egg
250 g mel
1 ss sukker
5 dl melk
1/4 ts salt
smør til steking

Kjør alle ingrediensene til créperøren sammen i en hurtigmikser, eller visp dem sammen for hånd. La røren hvile ca 30 minutter. Stek små tynne pannekaker i en liten stekepanne. Beregn tre til hver person. Smør pannekakene med et tynt lag med appelsinmarmelade og et tynt lag med vaniljekrem. Brett dem sammen.

Smelt 60 g sukker til karamell i en panne. Tilsett appelsinjuice og sitronsaft. La det koke inn til ca 2 dl. Rør inn smøret. Varm de sammenbrettede pannekakene forsiktig i den varme sausen (ikke legg i alle på en gang), eller varm pannekakene i microovn og hell over varm saus.

Pynt med for eksempel hakkede pistasjnøtter, friske bær og/eller strimlet peppermynte.

Vaniljeis eller appelsinsorbet ved siden av anbefales også på det varmeste.

Kilde: Kokke-Lise i Frokost TV

Legg igjen en kommentar