26. april, 2010

Panna Cotta

Panna Cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med bringebærsaus, da blir den litt syrlig og ennå bedre.
Her finner du flere oppskrifter


6 personer

Ingredienser

  • 6 stk. gelatinplater
  • 1 stk. vaniljestang
  • 7 ½ dl kremfløte
  • 100 g sukker 
     

Bringebærsaus:

  • 1 pk. frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Bjørnebær får du kjøpt frosne hele året. Kan lages 1-2 dager før servering.

Kilde : Matprat
Bilde : Matprat

2 Kommentarer

  • frodo november 8, 2011

    godt

    Svar
    • Lisbeth november 11, 2011

      🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar