27. april, 2010

Chorizo- og feta focaccia

Nydelig brød som nesten er en rett i seg selv. Passer godt til turmat, eller som tilbehør til grillmat, spekemat eller pasta. 
Her finner du flere oppskrifter

Porsjoner: 4
50 g gjær
5 dl vann
1 ss sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
12 dl siktet hvetemel
100 g chorizopølse
100 g fetaost
1 ts salt , gjerne flaksalt

Slik gjør du:
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være lø. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.

Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir. Hell deigen utover og trykk den jevnt utover. La deigen heve i ca. 30-40 minutter.

Dryss over chorizo i skiver og fetaost i biter. Dryss over litt grovt salt eller flaksalt til slutt.

Stek brødet på 225 grader midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl og del i biter.

Server gjerne spekemat til brødet 

Kilde: Ukjent
Bilde: Apèritif

Legg igjen en kommentar