27. april, 2010

Suppegryte med asiatisk smak

Suppe kan være uhyre raskt å tilberede. Har du et kvarter til rådighet, kan du lage deg en varmende, mettende og velsmakende suppe. Lager du suppen med buljong eller kraft, renskåret, magert svinekjøtt og fyller på med masse grønnsaker, får du også en mager og næringsrik suppe. Her finner du flere oppskrifter

4 porsjoner

300 g skinkebiff i tynne strimler
½ stk. chili , finhakket
1 ½ ts karri
1 ½ l vann
3 stk. grønnsaksbuljong (terning)
3 båt hvitløk , finhakket
½ stk. rødløk i tynne strimler
½ stk. fennikel i tynne strimler
½ stk. rød paprika i tynne strimler
1 stk. gulrot i tynne staver
1 skive knollselleri (sellerirot) i små terninger
Ca. 1 ts frisk ingefær , revet
Evt. 1 ts salt

Slik gjør du:
Vam olje i en panne eller wok. Tilsett chili og karri og la dette surre litt før kjøttet tilsettes. Fres kjøttet raskt under omrøring og ha over i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp.

Fres grønnsakene lett i to omganger i pannen/woken og ha over i gryten. Småkoke suppen i ca. 5 minutter og smak evt. til med litt salt.

Serveres med brød.

Kilde: Matprat
Bilde : Matprat

Legg igjen en kommentar