27. april, 2010

Thaicurrysuppe med scampi og kylling

Thailandsk karrysuppe er orientalsk snadder. En rykende varm – for ikke å si hot – suppe fra det thailandske kjøkken.
Her finner du flere oppskrifter

Til ca. 4 personer
2 hvitløkfedd
2 sitrongress
1 liten bit ingefær
1 rød chili renset for frø
1-2 ss grønn karripasta (thai green curry paste)
6 dl grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk
1 lime
gurkemeie
1 ss olje

2 grillede kyllinglår
400 g rå scampi uten skall
30 g syltet ingefær (sushi ingefær)
100 g sukkererter
1/2 – 1 rød chili renset for frø, finsnittet
frisk koriander
litt olje til steking

Hakk opp hvitløk, sitrongress, ingefær og chili og stek bitene i olje uten at det får farge. Tilsett karripasta og fres det litt til. Ha i buljong og kokosmelk og la småkoke i ca 5 minutter. Sil suppen og smak den til med lime og salt. Tilsett litt gurkemeie for å få en fin farge.

Lag et snitt langs ryggen på scampien og fjern strengen.
Kutt kyllinkjøtt, syltet ingefær og sukkererter i tynne strimler. Stek scampihalene i litt olje over sterk varme til de er røde på begge sider. Krydre med litt salt og tilsett sukkererter, ingefær og finsnittet chili. Ha i grovhakket frisk koriander rett før servering.

Kilde: Frokost TV
Foto:

Legg igjen en kommentar