10. september, 2010

Strandbar i Trøndelag

Å ha en strandbar i Trøndelag er jo bare helt rått. Og for en nydelig plass.


Stokkøya Sjøsenter ligger på Hosnasand. Og helt nedi vannkanten ligger Strandbaren. Den dagen jeg var på Stokkøya var det en nydelig sommerdag, med blikkstille hav. Å sitte på terrassen til Strandbaren og se utover havet da, ga meg et naturkikk.

Jeg kommer gjerne tilbake en uværsdag også. Det vil være en annen opplevelse, men helt sikkert fantastisk. Sikkelig vær på nært hold, er jo bare herlig. Under forutsetning av at du er godt kledd og spillere på lag med været. Ikke ta noen dum dristige sjanser. Naturkrefter er ikke til å spøke med.

Denne gangen ble det kun en rask visitt uten mat og drikke. Neste gang håper jeg at jeg kan ta meg tid til å smake på den gode maten, som jeg har hørt mye skryt av.

Kommer du sørfra med båt og skal til Stokkøya Sjøsenter, kan du legge båten trygt innenfor moloen til Sossvika. Et flott bryggeanlegg, som vil få en flott beliggenhet når anleggsarbeidet er over. Fra Sossvika og over til Stokkøya Sjøsenter er det en liten spasertur. 200 – 300 meter, kanskje. Ta til venstre når du kommer opp fra brygga. Og gå rett frem langs en grusvei. Deretter kan du vasse langs en aldeles nydelig strand. Den flotteste i Trøndelag, kanskje?

Her kan du se kart over området NB: Brua mellom Linesøya og Stokkøya er ikke ferdig pr. sommeren 2010

By the way: Spør du om veien hos arbeidskaillan i anleggsbrakkene. Vær skeptisk på svaret, hvis du har tenkt å gå. Til meg svarte dem at jeg måtte gå tilbake og følge hovedveien. Det hadde blitt en VELDIG stor omvei. De var tydelig vis ikke vant til å GÅ til Standbaren.

Stokkøya egner seg godt for mange slags turer. På turen kan du både treffe på villsau og ørn

Faktaopplysninger:
Posisjon: N 64° 03′ E 09° 57′
Kommune: Åfjord
Fylke: Sør-Trøndelag
Webadresser: www.stokkoy.no

VÆRET

Linker
Kart over Stokkøya, Linesøya, Stokksund
Sossvika Havn og Marina
Turistinformasjonen i Åfjord
Åfjord kommune, turistinformasjon

Legg igjen en kommentar