5. september, 2014

Yoghurt-is med bringebær

Kjempegodt og kjempelett å lage. Og i tillegg sunn og sukkerfri. Kan det bli bedre?


4 porsjoner

400 gram frosne bringebær (de må være dypfrosne!)
2 dl gresk yoghurt (eller tyrkisk, eller en blanding av kesam og creme fraiche)
2 ss sukrin melis
1 ts vaniljepulver
4 ts yacon/agave sirup
Noen valnøtter til pynt

Bruk en kjøkkenmaskin med relativt stor bolle og kniv.
Ha i bær (gjem noen til pynt), sukrinmelis og vaniljepulver.
Kjør på middels hastighet i noen sekunder til bærene er grovhakket.
Ha i yoghurt og kjør i 30 sek.

Server umiddelbart med yaconsirup, valnøtter og bær.

Yaconsirup påvirker blodsukkeret i langt mindre grad enn vanlig sukker.

Isen kan fryses i en halvtime før servering, men om du fryser den til dagen etter blir den kornete.

Kos dokk!

Kilde: Spis Nyt Lev

Legg igjen en kommentar