27. april, 2010

Asiatisk rekesalat


2 mellomstore slangeagurker
1 rødløk
1 rød chili
4 ss sprøstekt løk,kan sløyfes
Friske blader av koriander og peppermynte

Dressing:

1 dl ferskpresset limejus
3 ss muscovado sukker eller brunt sukker
2 ss fish sauce
1 rød chili, finhakket
2 sitrongress, bruk kun dem myke innerste delen, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ts revet frisk ingefær
1 ss hakket frisk koriander
1 ss hakket frisk peppermynte

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Bland inn rekene og la det marinere 15 minutter. Skrell gulrøttene og og kutt dem i tynne strimler. Del agurkene på langs, skrap ut frøene og kutt dem i tynne skiver.

Skrell og del løken i to og kutt den i tynne skiver. Del chilien på langs,skrap ut frøene og kutt den i tynne strimler.

Bland gulrøtter,agurk og løk sammen med rekene.
Tilsett friske urte blader rett før servering. Topp med chilistrimler og sprøstekt løk.

Tips:

Lag din egen sprøstekte løk.
Kutt 12 sjalottløk i veldig tynne skiver. Vend løkskivene i mel og rist av det overfødige.
Varm ca. 6 dl peanøttolje eller soyaolje i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett løken og stek til den blir gyllen,ca 3 minutter. Ta opp løken med en hullsleiv og la den renne av seg på kjøkkenpapir.

Kilde: Frokost TV
Bilde: VG

Legg igjen en kommentar