16. juni, 2010

Inger rydder opp….

Dette trenger vi og dette trenger vi ikke sa Inger og dermed lettet vi båten for flere kilo unødig bagasje.

Inger skal mønstre på bobåten Alice som Ta roret kjerring og kokk.

Stor båt gjør at du tror du kan ta med alt. Men når seks Ta roret kjerringer og et filmteam skal mønstre på en 34 fots båt, blir det trangt selv i en Beneteau Swift Trawler.


Stor båt, men en bitte liten leilighet. Her gjelder det å ha system, finne faste plasser til ting og tang og pakke fornuftig. Og det er Inger flink på. Eller er hun?

Summa summarium lurer jeg på om det som ble kastet ut av båten, var mindre enn det vi lastet inn i går. Vi var nemlig på handletur. Med oss tilbake til båten var en haug pynteputer, brikker, forklær, grytelapper og en vase. Også måtte vi ha tøyservietter. Alt matchet selvfølgelig. Og når vi skal dekke bord blir det ikke noe papptallerkener her om bord. For det har Inger bestemt. Og jeg er enig.

Etter å ha handlet inn artikler som skulle gjøre båten hjemmekoselig, ble det en runde på Nøtterøy Jern og Bygg. ”Vi må da fange råvarene selv” – sa Inger og dermed havnet det både jukser, ekstra kroker, trollgarn, garnblåser og ekstra tau oppi posen.

Inger er headhunted som mannskap på Ta roret kjerring-båten. Ikke bare fordi hun er kjempeflink til å lage mat. Men også fordi hun er en fabelaktiv venninne, som jeg har opplevd mye sammen med, drukket utallige flasker vin med, men også grått og delt nedturer og sorger med.

7 Kommentarer

 • Helga og Carl juni 19, 2010

  Vi ønsker dere god tur på ferden. Måtte hell og lykke følge dere over alle fjordgap! Dere har vært særdeles heldig med valg av kokk!

  Svar
  • Lisbeth juni 20, 2010

   Hei Carl!
   Takk for lykkeønskninger og for at du stiller opp og hjelper oss. Ja, kokka har oppfylt alle forventninger. Og du har jo testet kunnskapene hennes før 🙂
   Ikke bare kan hun lage mat, men hun er også blitt en flink matros.
   Kjerringklem

   Svar
 • Ola B juni 23, 2010

  Hei, jeg ønsker alle Ta roret kjerringene er riktig god tur. Tviler jo ikke på at kokka kommer til å servere dere kjempegod og næringsriktig mat på hele turen. Det jeg imidlertid lurer på er følgende: Hvordan skal mannen hennes klare seg, mens Inger er borte? Hvem skal sørge for at han får nok mat? Jeg er bekymret for hans næringsinntak og vil gjerne at noen forteller meg hvordan Inger har løst dette, mens hun er borte.
  God tur klem fra Ola B til kokka.

  Svar
  • Lisbeth juni 25, 2010

   Hei Ola
   Du har rett. Inger holder mål. Mange nydelige retter har vi allerede fått. Johannes er sent til seters for å gjøre seg …… , nei ikke seters….. Tyskland. Ja, de har mat der også. Sikkert ikke like god, men godt nok for Johannes i noen dager. Han skal få Inger tilbake litt ut i juli, tror jeg. Skal hilse fra Inger. Hun står nå og lager mat til et sultent mannskap og filmteam, som nylig har lagt til på Espevær.
   Mvh Ta roret kjerringa

   Svar
  • Lisbeth juni 30, 2010

   Hei Ola.
   Hyggelig at du følger med på siden vår. Vi er nå på en fiskeresturant utenfor Bergen, Cornelius.Bare ferske levende råvarer. jeg fikk anledning til å tiltrå som kokk på kjøkkenet. Supert og lærerikt. Spiste kråkeboller for førte gang og tibredte østers, hummer, osv. med saferanskum. Mannskapet var superfornøyde med måltidet. Vi storkoser oss og kjæringen gjør fremskritt i i som sjømannskap. nå er det vi som følger spente og kritiske med når mannfolka legger til og vi studerer knutene deres.
   Inger

   Svar
 • Bjørg Ellen Eklo juni 29, 2010

  Hei jenter, eller dere foretrekker vel kjerringer!
  Er ikke sikker på om dere har mottat noen hilsen fra meg, men jeg har sendt dere et par. Jeg syntes det er artig å følge dere på nettet og se at dere har det fint. Jeg må si jeg ser dere for meg når dere var på handletur med Inger! Da ble det nok mye godt i posene!
  Ser at Ola B er bekymret for Johannes, men jeg er mer bekymret for Jan! Han er jo «enkemann» over lang tid. Han fortjener en stjerne i margen! «Det står alltid en dyktig kvinne bak en suksessfull mann», heter det, men der i huset går det nok begge veier.
  Lykke til videre, kjerringer!
  Bjørg Ellen

  Svar
  • Lisbeth juni 29, 2010

   Hei Bjørg Ellen
   Ja, Jan trenger en del stjerner. Fantastisk mann. Og snart mønstrer han på Alice. Åååå som jeg gleder meg :))
   Kjerringklem!

   Svar

Legg igjen en kommentar