29. juni, 2010

Til topps på Statsraad Lehmkuhl

Tenk dere å henge i en vinglete taustige 38 meter over bakken uten sikring, og stole på at to svette hender holder deg oppe! Det var nettopp det vi opplevde lørdagen på Stord.


Vår kjære mentor Laila (som vi allerede har rukket å bli veldig glad i) er tilfeldigvis direktør på Norges største seilskute ”Statsraad Lehmkuhl” og sammen med hjelpsomme skipper Jarle ga hun oss muligheten til å klatre opp i masta på skipet, hele 38 meter over bakken.

Alle var veldig ivrige og motiverte for oppgaven, men ble nok litt mer shaky etter hvert som vi heiste oss opp etter hender og føtter i taustigen. Etter ca 20 meter måtte vi klatre utover for å komme opp på første platå, og da var vi faktisk så heldige å få sikring, men den fikk vi ikke beholde når vi skulle klatre videre….

Etter 38 svette høydemeter og nok et platå var vi i mål. Åhh så stolte vi var! Vi ble belønnet med en fantastisk utsikt der oppe og sang ”Top of the world” så det jomet utover havna 🙂 Så skulle vi komme oss ned, og det var slettes ikke enklere!

Hadde ikke Bente hatt en gast med verdens blåeste øyne til å hjelpe seg ned fra det øverste platået hadde hun nok fortsatt hengt der oppe. En stor honnør til Torbjørn som hang i masta og filmet hele seansen på skipet! Tøffing ja!!

Vel nede fikk vi omvisning på skipet før vi tok oss en velfortjent øl på havnepuben. Trøndere, som de fleste av oss er, måtte selvfølgelig ha med oss konserten til trønderbandet ”Dum Dum Boys” utpå kvelden, og nå er Inger fra Tønsberg også blitt fan av dem 🙂

Tekst: Nina
Foto: Inger

2 Kommentarer

 • Rolfrid Jenssen juni 30, 2010

  Det høres ut som dere har en fantastisk tur. Spennende og morsomt. Dere har ikke bruk for ei badevakt en etappe? he he.Null seilererfaring men e kan lag mat.

  God tur videre jenter. Stå på!

  Klem Rolfrid

  Svar
  • Lisbeth juni 30, 2010

   Hei på deg Rolfrid.
   Jeg kommer nordover neste år, da kan du komme ombord og lage mat til oss. Og badevakter har vi alltid bruk for.
   Kjerringklem

   Svar

Legg igjen en kommentar