1. november, 2010

Svenner Fyr

Svenner Fyr er en av Ta roret kjerringa’s favorittplasser. Med nydelige svaberg, som er polert av bølgene. Et flott fyr og vakre hus ligger Svenner, som en naturperle ute i havgapet.


Svenner Fyr har overnattingsmuligheter og er en del av Vestfold Kystled.

Fyret er litt utilnærmelig i uvær og veldig innbydende når havet ligger blankstille. Det betyr at det ikke er helt enkelt å gå inn til fyret når det er rufse vær.

Gå godt sør for Bide-vindholmene. Deretter må du holde deg på østsiden av fyret, ganske nære fjellet som fyret står på. Sørg for å ha flekken (en stor hvit flekk med sort ring rundt, som er malt på fjellet), såvidt synlig for østsiden av fyrberget. Da går du fri av Murer’n, med alle sine skvalpeskjær.

Innenfor Murer’n finner du en liten brygge og flere ankringsplasser.

Masse flotte bilder fra Svenner Fyr

Faktaopplysninger:
Posisjon: 58°58′19 N 10°08′89 Ø
Kommune: Larvik
Fylke: Vestfold
Webadresser:Svenner Fyr

VÆRET

Linker:

Kilder:
Svenner Fyr
Ferie- og fritidshavner

2 Kommentarer

 • Inger november 11, 2010

  Kjempefine bilder! Har vært der selv flere ganger, men med en litt mindre båt. Sist gang var sønnen vår treningsfreak og spurtet opp til fyret – vi måtte ta tiden. Neste gang jeg kommer dit håper jeg er i en Trawler.

  Svar
  • Lisbeth november 12, 2010

   Det finnes utrolig mange fine fyr. Og Svenner er en av dem. En Trawler er ikke dårlig valg. Vi er i hvert fall veldig fornøyd med vår Beneteau Swift Trawler 34.

   Svar

Legg igjen en kommentar