9. januar, 2011

Ydstebøhavn, Kvitsøy

Kvitsøy er en liten øygruppe vest for Stavanger. Øygruppa har like mange holmer og skjær som dager i året, altså 365. Men fortvil ikke – innseilingen er godt merket og veldig enkel, om du holder deg i hovedleia.


Kommer du fra sydvest er den sikreste leden å holde kurs mot Kvitsøy Kirke overrett med Ydstebø lykt.

Besøkende båter kan fortøye helt innerst ved den kommunale bryggen. Trenger du en annen båtplass og spør om lov får du som regel et ja, på Kvitsøy.

Har du ikke egen båt, kan du sette igjen bilen i Mekjarvik og ta med sykkelen ombord i M/S Fjordveien. Båten går 8 ganger daglig. Ferje fra Mekjarvik tar ca. 25 minutter. Hurtigbåt fra Stavanger, (Fiskepiren) tar ca. 35-40 minutter.

Er du heldig kommer fiskeskøytene inn om ettermiddagen og du får kjøpe nykokte reker. Kanskje får du med deg en god historie på kjøpet også.

Kommer du i rette sesongen vil du også få se de mange hummerfiskerne som våkner fra dvale. Eget hummerklekkeri finnes også på Kvitsøy.

Uansett hvor du befinner deg på Kvitsøy vil du se fyret. Ta en tur opp dit å se på utsikten. Anbefales! En annen attraksjon jeg vil anbefale er å ta en tur innom Hummermuseumet og Kystgalleriet.

På samme høyde som Kvitsøy Fyr ligger et moderne trafikksentral. Kvitsøy Trafikksentral overvåker kysten fra Lista til Rørvik med svært moderne radar- og radioutstyr. De er også formidler av loser i samme område.

Det finnes også trafikksentraler i Horten, Brevik og Fedje.

Bildegalleri Kvitsøy:

Faktaopplysninger:
Posisjon: 59°03′66 N 05°24′14 Ø
Kommune: Kvitsøy
Fylke: Rogaland
Webadresser:

VÆRET

Linker:
Kvitsøy,-en perle vest av Stavanger
Arild’s hjemmeside
Wikipedia
Nettbilder fra Kvitsøy

Kilder:
Kvitsøy,-en perle vest av Stavanger
Ferie- og fritidshavner

Legg igjen en kommentar