Bakt torskerygg
Det er på vinteren at torsken er på sitt beste. Her er en oppskrift på en nydelig torskerett. Bon Appetit!
Her finner du flere oppskrifter
Ingredienser
Porsjoner: 4
600-700 g torskerygg (loins av torsk)
salt og pepper
Potetmos
500 g mandelpoteter
1 dl fløte
3-4 ss smør gjerne Tyssen smør, Rørossmør eller annet godt smør
salt og pepper
Burgundsaus
50 g bacon i terninger
50 g sellerirot
50 g gulrot
1 dl rødvin
3 dl oksekraft
2 dl fiskekraft
Ertepuré
120 g grønne, fryste erter
2-3 ss smør (se Burgundsaus)
Slik gjør du
Dryss salt på torskeryggen og la den ligge med saltet i 15-20 min før den stekes, dryss på pepper og bak i varm stekeovn ved 80 °C i 10 – 12 min.
Potetmos
Skrell og del potetene i biter, kok i usaltet vann. Hell av kokevannet, mos og tilsett fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
Burgundsaus
Rens og skjær selleri, gulrot og bacon i små terninger, fres i olivenolje. Tilsett rødvin, oksekraft og fiskekraft. Reduser/kok inn og smak til med salt og pepper ev litt sukker, om ønskelig jevn med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.
Ertepuré
Kok fryste erter etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, tilsett smør og kjør til en fin mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
For alle:
Glutenfri: retten er glutenfri
Melkefri: bruk erstatningsprodukt for fløte eller Solhavre og bruk melkefri margarin
Kilde: ICA