6. juli, 2012

På Hellandsjøen føler jeg meg velkommen

Hellandsjøen! I love you.
Ikke glem at det er Hellandsjødag neste lørdag. Jeg skal selge lodd. Kommer du og hilser på meg???


Hellandsjøen har en sesongåpen butikk og en koselig kafe/pub.

Unge hr. Vaagan
Driver av kafe, pub og butikken er unge hr. Vaagan. Jeg husker godt den lille nysgjerrige gutten som satt på kaia når vi ankom Hellandsjøen for ørten år siden. Foreldrene Ruth og John Vaagan var i butikken og solgte brød og smør. Lille Harald satt på bryggekanten og spurte oss om alt mellom himmel og jord.

Utleieboliger på Hellandsjøen
Men det er ikke lett å drive en lokal butikk på et lite tettsted. Ei bygd med og uten butikk er to helt forskjellige bygder. Det var mange av oss som var redd for at butikken skulle nedlegges. Som et resultat fra det var det en gjeng ildsjeler som opprettet Hellandsjøen utvikling. Målsetningen var å skape nok aktivitet i bygda, slik at butikken kunne få et større kundegrunnlag.

Hellandsjøen utvikling konkluderte med at det var behov for utleieleiligheter for fastboende. En gruppe bestående av fastboende, hytteeiere og lokalt næringsliv etablerte, som følge av det – Hellandsjøen Eiendom AS. Et år etter etableringen var en flott firemannsbolig klar for innflytting oppi Grindbakken.

Hellandsjøen båtforening
I tillegg har Hellandsjøen båtforening oppgradert og utvidet bryggeanlegget. Og hver andre lørdag i juli arranger båtforeningen – Hellandsjødagen. På Hellandsjødagen kan du kjøpe deg kunst og håndtverk, rømmegrøt, lapskaus, pølse med lompe, vaffel og kaffe. I tillegg kan du kjøpe lodd og vinne fine premier.

Butikken
På Hellandsjøen er butikken en av livsnervene i bygda og ikke minst et sosialt treffpunkt. Nå har denne livsnerven fått et friskt pust. Lille Harald er blitt stor. Etter å ha reist verden rundt (jf. Harald sin reiseblogg) har han de siste somrene satset på Hellandsjøen.

Og det vises at butikken, kafeen og puben har fått inn ungt friskt blod. Butikken har fått et annet utrykk, men har allikevel beholdt nostalgien. På øverste hylle finner du «museumet»

Det sier seg selv at en liten nærbutikk ut på bygda ikke kan ha alt hva man måtte ønske seg i hyllene. Men er det noen spesielt du vil ha, går det an å bestille det meste. Og vil du ha varme brød eller kanelsnurrer, setter Harald dem inn i stekeovnen og skjerper på dem for deg.

Og lurer du på om de har det du trenger er det bare å ringe Thore O Stokkes Eftf på 72 45 34 59 for å få lagt det av. Når du kommer for å hente varene, er dem ferdig pakket – klar til å laste ombord eller i bilen på vei til hytta.

Hvis alle handler litt på nærbutikken er vi alle med å holde liv i denne viktige livsnerven. Butikk er også viktig for om folk vil bosette seg i bygda.

Et lite tips til fastboende. Husprisene holder seg mye bedre i ei bygd med butikk enn ei bygd uten butikk i følge rbnett. Men det er vel ingen som flytter fra vakre Hellandsjøen…………..

Kafé på dagen og pub på kvelden
Stokke brygga Kafé og pub har også beholdt nostalgien. I det gamle sjøhuset får du kjøpt nystekte vafler, kaffe, snacks, øl og vin. Og noen kvelder er det rekeaften, quiz, musikkveld og/eller dans.

Gode hjelpere er kjekt å ha
Både mor Ruth, far John, søstre og nieser stiller opp for å hjelpe Harald i sommersesongen. Og midt på sommeren bruker Haralds norsk/amerikanske kjæreste og komme fra Amerika til Hellandsjøen. Ei nydelig jente med sjarm og utstråling. Hvis jeg ikke tar helt feil, dobles omsetningen på puben de dagene hun er i serveringen.

Faktaopplysninger
Posisjon: N 63 24.377 E008 58.740
Kommune: Hemne
Fylke: Sør-Trøndelag
Webadresse:

VÆRETLinker:
Thevik Mek. Verksted
havna.com
batmagasinet.no
Kart og antall innbyggere

Annet:

Legg igjen en kommentar