20. oktober, 2014

Å kjøre båten går greit, men…….

DSC_0381det er utrolig mye annet vi må kunne også.

37Sjøveisregler, kartsymboler, sjømerker, navigasjon, misvisning, deviasjon – ja dette kan jeg mye bedre enn mannen min.

DSC_0170Og nå er jeg like flink som ham, til å kjøre båten også. Klart det. Jeg har jo fått øvd meg masse de siste årene. Øving gjør mester. Øver du ikke, kan du ikke regne med å bli flink heller.

2014-08-25 11.47.32Jeg pleier å sammenligne båtkjøring, med vinterkjøring med bil. Det er ikke bare å trykke på bremsen og bråstoppe. Den som hiver seg utpå og kjører, blir en utmerket sjåfør enten det er bil eller båt. På sjøen har du kjempebreie «kjørefelt». Og langs nesten hele Norge har du «veien», nesten for deg selv.

DSC_0181Når du skal øve på å legge til kai, så er det smart å gjøre det utenom sesong. Da er det lite med båter og stor kaiplass å boltre seg på. Også kan det være lurt å ha med seg noen andre, enn partneren sin. Det er ikke sikkert at dem er de mest pedagogiske læremestrene 🙂

IMG_6602Også MÅ du lese kart. Det er ikke flatt hav over alt. Det er en haug med undervannsskjær, også langt til havs.

KardinalmerkerTar du Båtførerprøven lærer du alt om sjøveisregler, kartsymboler, sjømerker, navigasjon, misvisning, deviasjon og mye, mye mer. Det er utrolig mye matnyttig kunnskap som er pensum i Båtførerprøven. Kunnskap som gjør deg og din familie tryggere på sjøen.

Her finner du linker til Båtførerprøven kurs, både for kvinner og menn.
Velkommen til Båtførerprøven kurs høsten 2014
Båtførerprøven med matopplevelser på Tustna – juni 2015

Legg igjen en kommentar