27. oktober, 2015

Praktisk båtkjøring med svigersønn

IMG_5487_TA RORET KJERRING_Båtførerprøven_Praktisk båtkjøring_50 prosent Når svigersønn ønsker praktisk båtopplæring, stiller svigermor opp. Men når temperaturmåleren føyk til værs og alarmen gikk da ble det bråstopp, på båtkjøringen.


Steady_TA RORET KJERRING 082_50 prosentSvigersønnen hadde i flere år kjørt Steadyen vår, nå ville han lære å kjøre Nimbusen. Først sjekket vi instrumentpanelet, motoren og at båten fikk nok kjølevann.

2015-07-05 Båtførerprøven Kyrksæterøra 2015_2_2 035_90 prosentDeretter tok vi en runde ut på åpent hav. Navigasjon, kartsymboler og sjømerker hadde han lært tidligere. Båtførerprøven tok han med glans. Gjett hvem han tok Båtførerprøvenkurset til 🙂 Nå var det den praktiske båtførerkompetansen som det skulle øves på.

IMG_5499_TA RORET KJERRING_Båtførerprøven_Praktisk båtkjøring_50 prosentEtter å ha testet båten på sjøen, var det tid for å legge til og fra kai. Og vi bestemet oss for å bruke gjestekaia på idylliske Røstøya som øvelseskai. Til tross for at det var en nydelig dag, hadde vi hele kaia for oss selv.

IMG_5488_TA RORET KJERRING_Båtførerprøven_Praktisk båtkjøring_50 prosentJeg fendret opp båten skikkelig (jf. bildet).

IMG_5487_TA RORET KJERRING_Båtførerprøven_Praktisk båtkjøring_50 prosentPå første forsøk, klappet svigersønn til kai helt perfekt. Begynnerflaks eller er han så dyktig, tenkte jeg. Men etter å ha prøvd en del ganger så jeg at dette kunne han. Stolt svigermor!

IMG_5529_TA RORET KJERRING_Båtførerprøven_Praktisk båtkjøring_50 prosentPå vei tilbake til hytta, hadde jeg fått meg en «svigersønn skipper» 🙂 Mens han kjørte fortalte jeg om en episode der kjølevannssystemet hadde blitt tettet med sand og impelleren hadde gått i stykker. Han hadde ikke før spurt om hva en impeller var og hvordan funksjon den hadde før temperaturmåleren føyk til vers og alarmen gikk. Vi slo av motoren og tittet ned i motorrommet. Ikke noe vann i kjølevannsbeholderen.

IMG_5531_TA RORET KJERRING_Båtførerprøven_Praktisk båtkjøring_50 prosentKun noen små gummi biter. Ergo var impelleren gåen igjen. Denne gangen var det ikke sand i beholderen. Heldigvis kjenner jeg en utrolig dyktig båtreparatør på Hellandsjøen. Han lovde å komme med en ny impeller tvert. Mens vi lå der og dreiv og ventet, sjekket vi om det var noe tang som lå for inntaket. Men når Kjell fra Thevik Mek. Verksted skiftet impelleren, fant han en liten stein som hadde kilt seg fast.

Legg igjen en kommentar