Torsk med rødvin og glaserte småløk
4 pers.
1 torskefilet à 600-800 g med skinn
grovt havsalt
kvernet hvit pepper
olivenolje til steking
4 dl rødvin
2 sjalottløk, finhakket
200 g usaltet smør,i terninger
20 småløk, skrelt
1/2 l vann eller lys kraft
60 g smør
30 g sukker
1 ts salt
150 g lettsaltet sideflesk
Dryss torskefileten med havsalt og la den marinere i ca. 30 minutter. Skyll av saltet og tørk fisken med papir. Del den i fire like stykker. Krydre lett med pepper og stek fisken i teflonpanne med litt olivenolje over middels varme. Stek den kun på skinnsiden.
Kok opp rødvin og sjalottløk i en liten kasserolle. La det koke til mesteparten av væsken er fordampet. Visp inn smøret litt etter litt. Smak sausen til med salt og pepper.
Ha småløk i en kasserolle sammen med vann, salt, sukker og smør. La det koke under lokk til løken er mør. Ta opp løken og kok væsken inn til sirupskonsistens. Ha løken tilbake i sirupen. Skjær flesket i terninger og sprøstek dem. Server med f.eks. smørdampet romanesco og potetpure.
Kilde: Frokost TV
Foto: Tidenes Krav