Oi, den ble bra god……
Hva da? Fiskesuppa jeg laget til x antall personer på Tyssen. Når jeg startet med suppa ante jeg ikke hvor mange som kom, alle var velkomne. Jeg laget to store kjeler og det var bra. Det kom mange, og det ble en liten tallerken på alle. Man tager hva man haver var mottoet og sannelig ble det en nydelig fiskesuppe. Men noen eksakt oppskrift har jeg ikke. Men ingrediensene og fremgangsmåten kan du få.
Maten ble tilbredt på båten, som lå for anker innerst i Bolstadfjorden. Under matlagingen var det flere båtavganger til og fra min Beneteau Swift Trawler 34. Alle ville om bord på en befaring. Og som stolt båteier, var alle hjertelig velkommen. Når siste gjeste-båten gikk i retur fikk jeg og fiskesuppa skyss inn til stranden.
Ingredienser:
Rekeskall
Solsikkeolje
Vann
Hvitvin
Hermetiske tomater
Sellerirot
Gulrot
Kålrabbi
Løk
Laks
Sei
Reker
Cayennepepper
Rød chili
Hvitløk
Salt
Fres rekeskallet i en panne og hell på vann. La det koke litt for du siler av kraften.
Snitt grønnsakene i staver. Fres grønnsaker, løk og krydder i en panne. Flere omganger. Kok ut pannen med vann mellom hver gang.
Ha i hvitvin og hermetiske tomater.
Bland alt i en kjele og kok opp. Ha i fisken og la den trekke i blandingen. Ha i rekene til slutt – disse skal ikke kokes.
Lykke til om du prøver denne oppskriften!!
Her finner du flere gode oppskrifter