13. september, 2011

Ørret med eplesaus

Ovnsbakt ørretfilet med en frisk eplesaus er et nydelig festmåltid som vil imponere enhver gjest. Server ørretfileten med ristede pinjekjerner og kokte sukkererter.


Antall porsjoner 4

Ingredienser
800 g ørretfilet
4 ss pinjekjerner

Saus
4 dl hvitvin
2 stk sjalottløk
1 dl kremfløte
1/2 syrlig eple
1 søtt eple
125 g smør, usaltet
salt og pepper
Frisk kjørvel

Tilbehør
200 g sukkererter
Mandelpoteter

Framgangsmåte
Dryss litt salt på ørretfileten og stek den ene siden på svak varme over lang tid, ca. 20 minutter slik at overflaten karamelliserer seg.

Saus
* Kok hvitvin og sjalottløk til sirupkonsistens.
* Tilsett fløte. Kok opp og tilsett noen biter syrlig eple.
* Rør inn smør litt om gangen til passelig konsistens.
* Sil saus og smak den til med kjørvel, salt og pepper. Tilsett eplebiter.
* Dryss ristede pinjekjerner over ørreten og server med eplesaus, kokte sukkererter og mandelpoteter.

Kilde:
GodFisk!

Bilde:
GodFisk!

Legg igjen en kommentar