Resturanten Cornelius
På Cornelius kan du blant annet få servert hjerteskjell. kamskjell, o-skjell, kråkeboller og østers.
Dersom du har en liten kokk i magen, kan du også bestille levende skalldyr for å tilberede selv.
Restauranten ligger idyllisk til på egen kai, der det er 5 ulike serveringssteder. I tillegg er det ute-servering. Holmen som Cornelius ligger på er på nord-vestsiden av Bjorøy, ved inngangen til Kobbeleia i Hordaland.
Restauranten er åpen hele året. Fra mai til august er det daglig båtavgang fra Dreggekaien, ved skur 8.
Dreggebryggen ligger ytterst på den berømte Bryggen i Bergen, ved SAS Hotellet og Rosenkrantztårnet.
Husk plassbestilling.
Ønsker du eget opplegg, tilrettelegger dem etter kundens ønske, med egen båt og meny.
Restaurantlokalet HAVSALONGEN med uteserveringen SKJÆRET brukes mest til vanlig restaurant drift. Øvrige lokaler kan etter behov også nyttes til samme, men benyttes i hovedsak for selskaper.
Tre rom er utstyrt for kurs og konferanse.
Cornelius ble startet i 2004 av de to sjømatentusiastene Alf Roald Sætre og Odd Einar Tufteland. Kjøkkensjefen Tufteland er utdannet diplomkokk med sjømat som spesialitet. Sætre er tredje generasjon i en familie av skjelleverandører, har drevet med sjømat siden 1975, og er minst like kjent under tilnavnet Skjellmannen. De to hadde en felles idé om å tilby sjømatopplevelser for selskap og konferansegrupper.
Det er også åpnet en ny restaurant, «CORNELIA» i Kjøttbasaren i sentrum av Bergen.
Faktaopplysninger
Posisjon: N 60.19.75 E 005.10.15
Kommune: Fjell eller Sund
Fylke: Hordland
Webadresse: www.cornelius-restaurant.no
Linker:
Ta roret kjerringene på Cornelius
Foredrag om sjømat på Cornelius
Skalldyrtårnet
Sjømatkurs
Vin smaking
Champagnesmaking
Vin til sjømat
Kilde: www.cornelius-restaurant.no
Foto:
Annet: