Hordaland

20. august, 2010

Disse anbefalingene slo godt an

Da vi kom til Bergen fikk vi flere anbefalinger av bergenspatrioten Laila.

Søstrene Hagelin og Fiskerestauranten Enhjørningen slo særdeles godt an.
Les mer om vår opplevelse i Bergen

20. august, 2010

I 50 knop dro vi rett til havs

Ja, ikke i min Beneteau Swift Trawler selvsagt. Den kan gå fort den også, med en toppfart på 21 knop. Ikke verst for en Trawler.
Les mer om hvem som tok oss med til havs i racerfart

20. august, 2010

Clarion Collection Hotel Havnekontoret

Clarion Collection Hotel Havnekontoret er et meget stilfullt hotell i Bergen. Fasjonabel eleganse i uformelle omgivelser og med en sentral beliggenhet.
Les mer om Clarion Collection Hotel Havnekontoret

20. august, 2010

Radisson Blu Royal Hotel – Bergen

Radisson Blu Royal Hotel ligger sentralt til på Bryggen i Bergen. Hotellets prisbelønnede og særpregede arkitektur gjør at hotellet glir naturlig inn i et historiske miljøet på Bryggen, som er på UNESCO`s liste over verneverdige bygninger.
Les mer om Radisson Blu Royal Hotel

20. august, 2010

Bergen og gjestehavna i Vågen

Gjestehavnen for småbåter ligger ved Zachiasbryggen ved Fisketorget innerst i Vågen. Det vil si midt i Bergen sentrum.
Les mer om Bergen gjestebrygge

1. august, 2010

Vin til Sjømat

Cornelius kan du få smake vin til forskjellige typer av sjømat og få testet gode kombinasjoner med vin.

Du får informasjon om hvordan du kan velger vin til maten og hva du bør tenke på når du søker den perfekte kombinasjonen.

En times gjenomgang gjør ingen utlært. Men du får kunnskap om hvordan du kan styre unna de store fallgropene og hvordan du kan finne fram til den perfekte kombinasjonen mellom mat og vin.  Sjansen til å lykkes hjemme med dine  gjester øker betraktelig.

1. august, 2010

Champagnesmaking

Champagne er muligens verdens beste vin til sjømat.

Cornelius kan du få en liten teoretisk gjenomgang for å beine ut de forskjellige begrep som florerer i Champagneverden.

Her får du smakt på ulike champangnetyper og lært om forskjellige stiler og druer. Denne smakning er perfekt som aperitiff før middagen da den virkelig setter sprett på smaksløkene.

31. juli, 2010

Vinsmaking

Conelius har dem en Vingrotto er full av vin og en meget entusiastisk vinekspert. Vineksperten veileder gjerne deg og dine venner gjennom en reise i vinens underbare verden. Benytt derfor sjansen til å være med på en hyggelig og lærerik vinsmaking

31. juli, 2010

Sjømatkurs

Sjømatkurset til Cornelius er uhøytidelig, lærerikt og velsmakende.
Les mer om Sjømatkurset på Cornelius

31. juli, 2010

SKALLDYRTÅRNET

Det er ikke mange steder du kan få servert sekundfersk sjømat, men på Cornelius kan dem bare å gå i skalldyrtårnet og hente det gjestene har lyst på av levende skalldyr.

Gjestene kan på nært hold beskue de forskjellige skjellene som befinner seg i kummer over fire etasjer i skalldyrtårnet.

Sjøvannet blir hentet på 74 meters dyp og før det tilføres kummene i skjelltårnet, belyses det av ett kraftig UV filter. Herfra renner sjøvannet ut i ett stort fiskekar på kaien.