20. august, 2010

Disse anbefalingene slo godt an

Da vi kom til Bergen fikk vi flere anbefalinger av bergenspatrioten Laila.

Søstrene Hagelin og Fiskerestauranten Enhjørningen slo særdeles godt an.


Å kjøpe varme fiskekaker eller fiskesuppe hos Søstrene Hagelin er en rask og effektiv måte å få i seg et nydelig fastfood-måltid på. Og til orientering er det ikke en hvilken som helst fiskemat du får hos Søstrene Hagelin. Nei, her får du hjemmelaget fiskemat, basert på gamle, bergenske oppskrifter og tradisjoner.

Råstoffet er fersk, håndskåret hysefilet. Til en slik fastfood mat kan jeg absolutt si: Ja takk!

Men skal du virkelig kose deg med havets delikatesser i Bergen, vil jeg sterkt anbefale Enhjørningen, som ligger i sjarmerende lokaler på Bryggen.

Maten var himmelsk.

Vi spiste blant annet Hval Carpaccio av røkt hvalskinke fra ”Lofoten”. Hvorfor Lofoten står i hermetegn vet jeg ikke. Kanskje var den ikke fra Lofoten allikevel?

Mine fordommer mot hvalkjøtt ble uansett gjort til skamme. Mine barndomsminner likeså. Det smakte definitivt ikke tran av dette kjøttet. Det var rågodt. Hmm. Jeg får vann i munnen, bare ved tanken.

Til hovedrett valgte jeg Urtestekte medaljoner av breiflabb, servert med morkelsaus. Nydelig!

Eg vil til Bergen, vil til Bergen med det samme…….
får der får vi nydelig fisk i fra vannet….
vått og kaldt og breiflabb over alt,,,…

Hva jeg spiste til dessert husker jeg ikke. Men det jeg husker er at vi fikk servert nydelig vin, som vi fikk anbefalt at et meget serviceinnstilt personale. Og at desserten også var god, er jeg ganske sikker på.
Takk for et fantastisk godt måltid.

Synd at Bergen ligger så langt unna der jeg bor: Men pass dere Bergensere, plutselig er jeg tilbake.

Legg igjen en kommentar