6. juli, 2011

Knutholmen, Kalvåg

Vi skulle bare svippe innom Kalvåg, men det ble både mat og overnatting


Vi hadde dessverre spist før vi ankom Kalvåg. Men når vi tittet inn i restauranten på Knutholmen og bladde i menyen måtte vi bare smake på maten. Og vi ble ikke skuffet.

Til god mat hører god drikke til. Kinn Bryggeri i Florø har brygga et spesialøl som heter «Knutholmer». Og nå har restauranten også fått egen vin. Vinene kommer fra vingården til Roald Notø som ligger i Piemonte i Italia. Roald Notø kommer opprinnelig fra Grotle i Bremanger. Den røde vinen har fått navnet «Frøysjø» og den hvite vinen «Sendingen»

Innseilingen til Kalvåg er forholdsvis enkel. Et godt holdepunkt er Fiskeholmen lykt ved Fuglen. Derfra og vestover er leden godt merket.

Gjestebrygga i Kalvåg ligger innenfor Knutholmen. Havnen er omkranset av flotte sjøhus. Kystmuseet har en egen avdeling i Kalvåg.

Svein Inge Fosse, har vært vert på Knutholmen siden 1991. Han kan også ordne med overnatting i sjøhusene, om du ønsker det.

Kalvåg har et enestående og gammelt sjøhusmiljø, som går for å være det største og best vernede sjøhusmiljøet i fylket. Mange av de gamle sjøhusene er restaurerte for overnatting. Havnen er god, med store offentlige kaianlegg og gjestehavn med flytebrygger ved Knutholmen.

Knutholmen er Håndplukket
De Håndplukkede er ekte og autentiske steder der en kan oppleve kultur og norske tradisjoner på en ny og spennende måte. De har alle sin egenart og sjel og det stilles strenge krav til kvalitet i alle ledd der både stedets egenart og personlighet, vertskapet, møtefasiliteter, aktiviteter/opplevelser og kulinariske opplevelser vektlegges.

Å bli Håndplukket er en hedersbevisning og disse små perlene representerer noe av de beste tilbudene Norge kan by på innen kurs og konferanser.

Knutholmen er kjent for god mat. Og de legger vekt på kortreist og ferske råvarer. På brygga har dem vannkar med levende sjømat.

Faktaopplysninger:
Posisjon: N 61°45.91 Ø 04°52.67
Kommune: Bremanger
Fylke:Sogn og Fjordane
Webadresser: Knutholmen

VÆRET

Annet:
Kalvåg er en bygd og et tettsted i Bremanger kommune. Bygda ligger ytterst i havgapet sørøst på øya Frøya (må ikke forveksles med Frøya i Sør-Trøndelag), ved munningen av Frøysjøen, det søndre innløpet til Nordfjord. Tettstedet Kalvåg har 349 innbyggere per 1. januar 2011 , (Kalvåg Sentrum – fra Steinsethøgda til Hammarskaret) og tilsammen rundt 570 innbyggere på hele Frøya. Navnet Kalvåg kommer trolig fra verbet kala «gjør kald, få til å fryse» som en betegnelse på at vågen ofte fryser til om vinteren. I dag har Kalvåg et enestående og gammelt sjøhusmiljø som går for å være det største og best vernede sjøhusmiljøet i fylket. Mange av de gamle sjøhusene er restaurerte for overnatting. Havnen er god, med store offentlige kaianlegg og en nå utvidet gjestehavn med flytebrygger ved Knutholmen. Kommunikasjon med båt- og landtransport til og fra Kalvåg er gode, og nærmeste by mot sør er Florø, og mot nord Måløy. I øst ligger kommunesenteret Svelgen, og nærmeste nabobygd i nord er Bremanger. Kalvåg har fastlandsforbindelse med broer og undersjøisk tunnel, Skatestraumtunnelen

Kilde:
Ferie & Fritidshavner
Wikipedia
Store Norske Leksikon

Legg igjen en kommentar