3. januar, 2015

Deilig torsk med nydelig tilbehør

Masse deilig tilbehør, krydret med kjørvel gjør et denne retten blir fantastisk god.


Til 2 personer:

2 serveringsstykker torsk, helst filet
50 g bacon
3 ss smeltet godt smør uten salt
1 ss olivenolje
1 potte kjørvel
3 fedd hvitløk
1 rød chili
½ squash
1 liten løk eller ½ stor
1 grønn paprika
1 dl hermetisk tomat
1 gulrot
1 stilk stangselleri
½ purreløk
100 g aspargesbønner
Himalayasalt og pepper
½ lime

Sett stekeovnen på 90 grader
Ha ca. 1 ss smør i en ildfast form, legg torsken oppå og sett i ovnen i ca. 40 min.
Stek baconterningene.
Ha resten av smøret i en stekepanne.
Skjær løk, paprika og squash i tynne strimler, hakk hvitløk og chili fint.
Ha grønnsakene i pannen, stek under omrøring på middels varme til grønnsakene er myke
begynner å ta farge. Ha i hermetisk tomat og litt pepper, salt om du vil.
Hakk halve kjørvelplanten og rør inn, skru ned varmen og sett på lokk.
Skjær gulrot, stangselleri og purreløk i tynne strimler.
Legg i en kjele med kokende vann, sammen med de grønne bønnene. La koke i 30 sekunder.
Hell av vannet.
Legg de stekte grønnsakene på en tallerken, legg torsken med bacon oppå.
Ha over de kokte grønnsakene, hakk kjørvel fint og ha den over det hele.
Hell litt olje over.

Server!

Kilde: Spis Nyt Lev

Legg igjen en kommentar