Mat

Hei velkommen til Ta roret kjerringa sine matsider. Her finner du oppskrifter på gode og sunne retter. Pluss noen kaloribomber. Vi må unne oss noen av dem i blant 🙂 Ta roret kjerringa sine favorittoppskifter finner du også her 🙂 Velg fra den stadig voksende oppskriftssamlingen. Bruk søkerfeltet hvis du har en ingrediens du vil få brukt opp. Kanskje dukker det opp noen deilige retter som du kan lage. Vel bekomme!

16. januar, 2012

Bakt torskerygg

Det er på vinteren at torsken er på sitt beste. Her er en oppskrift på en nydelig torskerett. Bon Appetit!
Her finner du flere oppskrifter
Her finner du oppskriften på Bakt torskerygg

9. desember, 2011

Krydret rekesuppe

Kraft fra rekeskall passer ypperlig til supper og sauser.
Her finner du flere oppskrifter
Her finner du oppskrift på Krydret rekesuppe

13. september, 2011

Ørret med eplesaus

Ovnsbakt ørretfilet med en frisk eplesaus er et nydelig festmåltid som vil imponere enhver gjest. Server ørretfileten med ristede pinjekjerner og kokte sukkererter.
Se oppskriften her

5. januar, 2011

En aggressiv einstøing som aller best liker å sloss med naboen

Europeisk hummer – ”havets kardinal” – er en godt betalt delikatesse.
Hummer er en truet dyreart. Men fortvil ikke. Det finnes et landbasert hummerklekkeri på Kvitsøy.
Her kan du lese mer om hummer

5. januar, 2011

Hummer – en delikatesse

Skal du koke en levende hummer må du ha en stor kjele med masse vann, slik at det ikke slutter å koke når du hiver hummeren oppi.
Mer om hvordan du koker hummer her

5. januar, 2011

Hummer med smørsaus

Hummer bør spises mest mulig naturell. Kokt hummer med god smørsaus og brød til å dyppe i er nydelig.
Pass på at hummeren ikke blir overkokt.
Oppskriften på hummer med smørsaus finner du her

Oppskrifter