Båtførerprøven, båttur og matopplevelser
Båtførerprøven og båttur kombinert med Svanhilds nydelige mat – Vil du værra me?
Mer »
Båtførerprøven og båttur kombinert med Svanhilds nydelige mat – Vil du værra me?
Mer »
Noen kan gjøre opp fisk og noen kan ikke. Sånn er det bare 🙂
Se hvem av TA RORET KJERRINGene som kan sløye fisk og hvem som ikke kan
Multer i Cointreau, Drambuie og portvin lake gjør susen.
Oppskrifen finner du her
Med frisk smørdampet purreløk, som gis et ørlite oppkok. Nydelig!
Oppskrifen finner du her
Masse deilig tilbehør, krydret med kjørvel gjør et denne retten blir fantastisk god.
Oppskrifen finner du her
I helga samles TA RORET KJERRING mannskapet på Hellandsjøen. Også kommer TV produsenten TMM på søndag. Og da starter research turen langs Trøndelagskysten. Spennende!
Les mer om TA RORET KJERRING samlingen og research turen
Blåskjell må bare spises i de periodene de er fri for giftstoffer fra alger. Ønsker du informasjon om hvorvidt blåskjell er spiselige eller ikke, anbefales Mattilsynet sin webside eller blåskjelltelefonene 820 33 333.
Europeisk hummer – ”havets kardinal” – er en godt betalt delikatesse.
Hummer er en truet dyreart. Men fortvil ikke. Det finnes et landbasert hummerklekkeri på Kvitsøy.
Her kan du lese mer om hummer
Nå var det mange rubrikker som hadde IKKE SPIS SKJELL på Matportalen.
Det er viktig å sjekke Mattilsynets blåskjellvarsel om du planlegger å lyse etter krabber eller sanke blåskjell eller andre typer skjell i et område. Dersom det anbefales å ikke spise blåskjell kan det være lurt å også utvise forsiktighet med andre typer skjell og skalldyr.
Les mer om når du kan og ikke kan plukke blåskjell og andre skalldyr